Materialen

Wij specialiseren ons in het recyclen van diverse soorten metalen en kantoor afval, zoals:

 • IJzer
 • Koperkabel
 • Vd koper draad
 • Rood koper
 • Gepeld rood koper
 • Geel koper
 • Elektromotoren
 • Lood
 • Aluminium
 • RVS
 • Zink
 • Computers
 • Mobile telefoons
 • Accu's
 • Etc.

Metaalprijzen

De prijzen die Bolhuis Metaal Recycling u aanbiedt voor de verschillende metaalsoorten staan onder de link Metaalprijzen. Staat er een metaalsoort niet tussen wat u wel heeft, neem dan gerust contact op en de juiste prijs word voor u uitgezocht.

Wat doet Bolhuis recycling?

Milieu hoog in het vaandel

Bolhuis Metaal Recycling heeft gedegen kennis en ervaring in huis op het gebied van het inzamelen, demonteren en het op de juiste manier verwerken van uw geproduceerde afval. Wij zijn aangemeld bij de NIWO en staan daar op de VIHB-lijst onder het registratie nummer FR522871VIHB. Voor het vervoeren, inzamelen, verhandelen en bemiddelen van bedrijfsafvalstoffen of gevaarlijke afvalstoffen in Nederland is vermelding op de VIHB-lijst verplicht. Bedrijven worden op de lijst vermeld, als zij aan alle vereisten voor registratie voldoen.

Wij komen bij jou langs

Speciaal voor u hebben wij een bakwagen met weegschaal rijden. Waarmee we uw metaalafval en/of grofvuil ophalen, zowel voor bedrijf als particulier of waar u ook maar werkzaam bent. Tegenwoordig komt het voor dat er geen tot weinig tijd is of geen trekhaak of aanhanger aanwezig is om het zelf af te voeren, daarin kan Bolhuis Metaal Recycling u een helpende hand bieden. Door gelijk te wegen weet u direct het aantal kilo’s en ook het bedrag wat u ontvangt of moet betalen, dat moet toch een lekker gevoel zijn?

Volgens de wet

Bolhuis Metaal Recycling heeft gedegen kennis en ervaring in huis op het gebied van het inzamelen, demonteren en het op de juiste manier verwerken van uw geproduceerde afval. Wij zijn aangemeld bij de NIWO en staan daar op de VIHB-lijst onder het registratie nummer FR522871VIHB. Voor het vervoeren, inzamelen, verhandelen en bemiddelen van bedrijfsafvalstoffen of gevaarlijke afvalstoffen in Nederland is vermelding op de VIHB-lijst verplicht. Bedrijven worden op de lijst vermeld, als zij aan alle vereisten voor registratie voldoen.

Materialen uitleg

Hieronder vind je uitgebreide informatie over de verschillende materialen

Koperkabel is een verzamelnaam voor vrijwel alle soorten kabels en het hoeft dan ook niet perse een pvc mantel te hebben. Koperkabel komt vrij als restant wanneer er een nieuw kabel netwerk wordt aangelegd, vervangen of verwijderd wordt. Ook in de nieuwbouw van huizen, kantoorpanden of het bouwen van een loods komen er overtollige stukken vrij maar ook aan huishoudelijke apparaten zit kabel.

Kabel inleveren of op laten halen

Koperkabel kunt u zelf aanleveren bij Bolhuis Metaal Recycling maar wij zijn u ook graag van dienst met onze service van rolcontainers of bij grotere volumes met onze schrootcontainers.

Roodkoper wordt gebruikt om oude metalen te omschrijven die uit een koper legering bestaan. Roodkoper bestaat vaak uit, koperdraad, roodkoper waterleiding buis- en plaatresten, elektrolytisch roodkoper zit bijv. in transformator huisjes of meterkast, oud muntgeld, oude/nieuwe koperen potten en pannen, oude/nieuwe koperen geveldelen, aluminium/koper koelers.

Roodkoper inleveren of op laten halen

Roodkoper kunt u zelf aanleveren bij Bolhuis Metaal Recycling maar wij zijn u ook graag van dienst met onze service van rol containers of bij grotere volumes met onze schrootcontainers.

Messing, ook wel geel koper genoemd, komt veel voor in sanitair en dan vooral in de badkamer, denk hierbij aan waterkranen, tapkranen en douche-onderdelen. Vaak zijn deze onderdelen voorzien van een chroom laagje, dit om corrosie te voorkomen en om de onderdelen strak te vormgeven.

Messing/Geel koper inleveren of op laten halen

Messing/Geel koper kunt u zelf aanleveren bij Bolhuis Metaal Recycling maar wij zijn u ook graag van dienst met onze service van rol containers of bij grotere volumes met onze schrootcontainers.

Oude Elektromotoren worden ingezet voor het aandrijven van een apparaat of machine en komt ontzettend veel voor in huishoudelijke apparaten. Denk hierbij aan onder andere: stofzuigers, videorecorders, wasmachines, stofzuigers, föhns, wasmachine, computer, fotocamera’s en nog veel meer. Ook industrieel worden elektromotoren veel toegepast. Onder anderen voor de aandrijving van (water) pompen, compressors, (hijs) kranen, ventilators/luchtzuivering- installaties en dergelijke.

Elektromotoren inleveren of op laten halen

Elektromotoren kunt u zelf aanleveren bij Bolhuis Metaal Recycling maar wij zijn u ook graag van dienst met onze service van rolcontainers of bij grotere volumes met onze schrootcontainers.

lood is een eenvoudig te recyclen metaal met een smeltpunt van 660 graden Celsius en een kookpunt van: 2467 graden Celsius. Het soortelijk gewicht van lood is erg zwaar, makkelijk vervormbaar en tevens een erg goede geleider. Lood word dan ook veel toegepast in accu’s, ballastlood, loden letters, glas- en loodkunst en bladlood voor dakwerk.

Lood inleveren of op laten halen

Lood kunt u zelf aanleveren bij Bolhuis Metaal Recycling maar wij zijn u ook graag van dienst met onze service van rol containers of bij grotere volumes met onze schrootcontainers.

Zink bestaat meestal uit oud bladzink afkomstig van daken en goten en komt veel vrij bij: dakdekkers, klus- en onderhoudsbedrijven, installatiebedrijven, etc. Ook particulieren die zelf onderhoud aan hun huis plegen komen vaak oud zink inleveren.

Zink inleveren of op laten halen

Zink kunt u zelf aanleveren bij Bolhuis Metaal Recycling maar wij zijn u ook graag van dienst met onze service van rolcontainers en bij grotere volumes met onze schrootcontainers.

Wilt u meer informatie over de soorten containers die we u kunnen leveren voor uw metaalafval kijk onder de link container aanvragen. Daar kunt u uw gegevens achter laten en wij zullen contact met u opnemen.

Het afvoeren van uw restafval wat los komt bij verbouw, sloop of tuin kan door ons worden verzorgd. Of het nu gaat om particulier of bedrijf wij staan voor u klaar, voorbeelden zijn:

 • Bouw & Sloop
 • Groen afval
 • Puin
 • Hout
 • Etc.

Dagelijks kopen wij schroot, huishoudelijk- en restafval in van bedrijven, handelaren, particulieren en overige leveranciers. Voordat deze materialen verder worden verhandeld, sorteren wij het en indien nodig wordt het nog bewerkt. Na de verwerking van het materiaal ligt het gegroepeerd op diverse eindkwaliteiten. Het is dan van dusdanige kwaliteit, dat het rechtstreeks naar de eindleverancier kan gaan. Heeft u nou een container nodig omdat u wilt opruimen of voor uw verbouwing of het opknappen van uw tuin, aarzel dan niet en ga naar de webshop. Daar staan verschillende formaten containers voor verschillende afvalstromen. Bedrijven, instanties of verenigingen kunnen via de link offerte de gegevens achter laten en dan wordt er een offerte op maat voor u gemaakt.

Het geproduceerde afval wordt verzameld in containers. Wij plaatsen geheel GRATIS en er wordt ook geen huur berekend. Samen met u bespreken we het aantal containers dat u nodig heeft voor de verschillende afvalstromen. Ook het volume van de containers wordt dan besproken en waar nodig kunnen containers met aangepaste volumes geregeld worden. Ook hebben we speciaal een bakwagen rijden met weegschaal die bij u thuis of op de zaak (werk) of daar waar u werkzaam bent,  wij komen langs. Wij stellen alles in het werk om u als klant goed te kunnen bedienen. Heeft u nog vragen of zou u graag met ons in contact komen, laat dan uw gegevens achter onder de link informatie op maat. Wij voorzien u graag persoonlijk van meer informatie.

Container direct aanmelden

Vul het formulier in met uw klantnummer, naam en gewenste datum. Vervolgens komen wij langs om de container om te wisselen of op te halen.

Het klantnummer staat vermeld op de offerte/factuur.

De gewenste datum moet op een werkdag vallen. We streven ernaar om de door u opgegeven datum aan te houden. Mocht dit niet mogelijk zijn, dan nemen wij contact met u op.

  Klant nummer (verplicht)

  Naam (verplicht)

  Gewenste ophaaldatum (verplicht)